Ζιγκάντλο – Κλος δώρισαν λεφτά για να σωθεί η ομάδα του Γκντανσκ

08/10/2017 16:05805Πρωταθλήματα χωρών
Ετικέτες: Κάρολ ΚλοςΛούκας ΖιγκάλντοΠρωτάθλημα Πολωνίας
be a maverick

Το πρωτάθλημα της Πολωνίας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά από τα μέσα Σεπτεμβρίου, βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η ομάδα του Γκντανσκ.

Μια ομάδα που την τελευταία διετία είχε προσπαθήσει να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις (Σκρα, Ρεζόβοα, Ζάκσα, Γιαστρέμπσκι) κατακτώντας το Κύπελλο και ξεκινώντας την σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, ωστόσο δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο βασικός χορηγός, η εταιρία Lotos, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χορηγία της!
Η ομάδα του Γκντάνσκ βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης, αλλά ο κόσμος ενεργοποιήθηκε, μέσα σε λίγες ημέρες μάζεψε ένα σεβαστό ποσό (περίπου 50.000 ευρώ) τα οποία κάλυψαν τις άμεσες ανάγκες, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μια προσπάθεια για να μαζευτούν κι άλλα χρήματα.
Το εκπληκτικό σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ότι πέρα από τον κόσμο, τη Δημοτική αρχή και κάποιες επιχειρήσεις, λεφτά δώρισαν και παίκτες οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το Γκντάνσκ, όπως ο πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού Λούκας Ζιγκάντλο και ο Πολωνής διεθνής κεντρικός (της Σκρα) Κάρολ Κλος.
Βέβαια ακόμη κι έτσι η ομάδα ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί και οι παίκτες ενημερώθηκαν πως θα υπάρξουν περικοπές, ωστόσο η προσπάθεια είναι πραγματικά συγκινητική.

Πηγή:sportsfeed.gr

Σχετικά Άρθρα