Υπάρχει κίνδυνος νέας αναβολής στη Volleyleague

14/10/2017 15:16545Volleyleague ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ
Ετικέτες: Volleyleague A1 ανδρώνΕΣΑΠΕΟΠΕ
be a maverick

Χθες η ΕΣΑΠ ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 16/10 υπάρχει συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου όπου θα συζητηθούν κυρίως ζητήματα που αφορούν το νέο πρωτάθλημα το οποίο θεωρητικά θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου.

Το θεωρητικά, μπαίνει πάντα καλού κακού σε οποιαδήποτε αναφορά για την έναρξη της  βόλεϊ λιγκ, καθώς ήδη η πρεμιέρα έχει πάει μία εβδομάδα πίσω (αντί για 21/10 ξεκινάμε στις 28/10) λόγω των προβλημάτων που είχαν Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή και δεν θα μπορούσαν να πάρουν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ.

Μόνο που στην πράξη και όχι στη θεωρία, υπάρχει κι άλλος πραγματικός κίνδυνος που μπορεί να προκαλέσει και νέα αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος (για το Λιγκ Καπ έχουμε πει πολλές φορές ότι έτσι όπως το διοργανώνει η ΕΣΑΠ είναι ένα τουρνουά οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας).
Κι αυτός ο κίνδυνος προέρχεται από την ΕΕΑ, όμως δεν αφορά κενά ή παρατυπίες στους φακέλους που έχουν καταθέσει ή έχουν ετοιμάσει να καταθέσουν οι ομάδες, αλλά αυτή καθ’ αυτή την Επιτροπή!

Από τις 6 Οκτωβρίου οι κ.κ. Μαζαράκης και Ζήσης, πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΕΑ έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη καθώς η αμοιβή των 50 ευρώ ανά συνεδρίαση τους περιέκοπτε το 60% της σύνταξης τους.
Μέχρι σήμερα το αδιέξοδο παραμένει και με την ποδοσφαιρική Φούτμπολ λιγκ να είναι σε… κρίση (το πρωτάθλημα ξεκινά στις 21/10) μια σχετική ανησυχία αρχίζει να υπάρχει στη βόλεϊ λιγκ.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν ότι το κενό εξουσίας στην ΕΕΑ θα έχει τακτοποιηθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά αν αυτό δεν συμβεί τότε εντελώς οριακά η Επιτροπή θα μπορέσει να εξετάσει τους φακέλους και να εκδώσει τα πιστοποιητικά.

Κι αν στην Φούτμπολ λιγκ μπορούν να λένε ότι «θα ξεκινήσουμε χωρίς πιστοποιητικά» στη βόλεϊ λιγκ αυτό δεν μπορεί να γίνει βάσει νόμου, αλλά και δεδομένου ότι Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Αδειοδότησης (αποτελείται από εκπροσώπους ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ).

Και φυσικά αν προκύψει εμπλοκή λόγω ΕΕΑ, θα είναι ένα «μικρό δώρο» στις δύο ομάδες που θα κερδίσουν επιπλέον χρόνο για να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους.

*Αν πάντως ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28/10, τότε η πρεμιέρα θα γίνει με τα ματς της 2ης αγωνιστικής, καθώς όπως αναφέρει η ΕΣΑΠ στην ημερήσια διάταξη: «Θέματα πειθαρχικού δικαίου, αγωνιστικού προγράμματος και ορισμού αναβληθείσας αγωνιστικής».

Πηγή:sportsfeed.gr


Σχετικά Άρθρα