Ξεκινάνε προπονήσεις οι Άντρες της volleyleague!

12/12/2020 23:35416Volleyleague
Ετικέτες: volleyleaguevolleyΛευτέρης ΑυγενάκηςΓενική Γραμματεία Αθλητισμούα1γυναικών
be a maverick

Ευχάριστα νέα έφερε η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου και δίνει το «πράσινο» φως της έναρξης προπονήσεων για την Volleyleague Ανδρών, αλλά και για την super league 2 του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν νέα για την Volleyleagye Γυναικών, εκτός από την τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου που αναφέρει ότι ο υπουργός καταβάλει προσπάθειες να ανοίξουν και άλλα ομαδικά πρωταθλήματα.

Ελπίζουμε εντός των επόμενων 24ωρων ανοίξει και η volleyleague γυναικών γιατί αλλιώς θα μιλάμε όχι για τον υφυπουργό Αυγενάκη αλλά για τον ''ρατσιστή Αυγενάκη''.

Ύστερα από 40 ημέρες που υπήρχε γενικό και απόλυτο lockdown σήμερα πήραμε την πρώτη ευχάριστη είδηση, μια είδηση που αιφνιδίασε ακόμα και την ΕΣΑΠ,η οποία εξέδωσε ανακοίνωση λίγα λεπτά πριν τις 23:00 του Σαββάτου

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

"Η Ε.Σ.Α.Π. ανακοινώνει πως σύμφωνα με ανακοίνωση της γραφείου Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και υπεύθυνος για υγειονομικά θέματα αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων των οκτώ ομάδων της Volley League.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 ανοίγουν τα γυμναστήρια για προπονήσεις των ομάδων μόνο της Volley League ανδρών, ενώ αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για την Super League 2 στο ποδόσφαιρο.

Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων, μεθοδικών και επίμονων προσπαθειών του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των Τ.Α.Α., του Π.Α.Σ.Α.Π. και των στελεχών της Ε.Σ.Α.Π.

Φυσικά όλη η κοινότητα της Ε.Σ.Α.Π. και του επαγγελματικού βόλεϊ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν προσωπικά τόσο τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά καθώς και τα μέλη των εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Υ. και τους λοιμωξιολόγους του Ε.Ο.Δ.Υ. που ανταποκρίθηκαν θετικά στο δίκαιο αίτημα του επαγγελματικού βόλεϊ ανδρών".

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19.


Σχετικά Άρθρα