Τρίτη θέση και Τσάμπιονς Λιγκ για Βάκιφμπανκ

30/04/2017 19:21780Πρωταθλήματα Γυναικών - Διεθνή
Vaat
Ετικέτες: ΕτσασίμπαζιΒάκιφμπανκΤουρκία
be a maverick

Η Βάκιφμπανκ ντούμπλαρε τις νίκες απέναντι στην Ετσασίμπαζι στον μικρό τελικό του τούρκικου πρωταθλήματος και έτσι κατέκτησε την τρίτη θέση αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση που κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες, το CEV Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τρομερή πορεία της Βάκιφμπανκ στην Ευρώπη της κόστισε στην σημαντικότερη εντός συνόρων διοργάνωση, αφού τόσο εκείνη όσο και η Ετσασίμπαζι έμειναν εκτός τελικών, όπου βρίσκονται οι παραδοσιακοί σύλλογοι της γειτονικής χώρας, Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ. Ωστόσο η πρώτη έδειξε χαρακτήρα στην σειρά και με 2-0 θα μπορέσει να υπερασπιστεί το θρόνο της την ερχόμενη περίοδο. Φυσικά, η Ετσασίμπαζι θα αγωνιστεί στο CEV Challenge Cup.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μετά το «καθαρό» 3-0 σετ του πρώτου αγώνα, η «Βάκιφ» επικράτησε 3-1 σετ (25-20, 25-20, 21-25, 25-18) σε ένα ματς που όπως φαίνεται και από τα επί μέρους σκορ παρουσιάστηκε κατώτερη της περίστασης μόνον στο τρίτο σετ. Έτσι το μόνο που μένει είναι η ανάδειξη της πρωταθλήτριας, με την Φενέρ να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 2-0.

Γιώργος Σιάφας

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα