Το γύρισε το Ρίο και πήγε τελικό!

15/04/2017 17:10396Πρωταθλήματα Γυναικών - Διεθνή
Ετικέτες: Ρεξόνα Σεσκ Ρίο ντε ΤζανέιροΚαμπονέσα Μίνας Μπέλο ΟριζόντεΒόλεϊ Νεστλέ Οσάσκο
be a maverick

Μπροστά σε 4.500 κόσμου η Ρεξόνα Σεσκ Ρίο ντε Τζανέιρο ολοκλήρωσε την ανατροπή στην σειρά των ημιτελικών του γυναικείου βραζιλιάνικου πρωταθλήματος απέναντι στην Καμπονέσα Μίνας Μπέλο Οριζόντε και με το τελικό 3-1 σετ, 3-2 στα παιχνίδια από 1-2, πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον μονό τελικό.

Οι πρωταθλήτριες θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους σε μονό παιχνίδι στις 23 Απριλίου απέναντι στην Βόλεϊ Νεστλέ Οσάσκο και πάλι στην Ρίο Αρίνα του Ολυμπιακού Πάρκου ελάχιστο διάστημα πριν αμφότερες ταξιδέψουν στο Κόμπε της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (9-14 Μαΐου).

Όσον αφορά το παιχνίδι (25-15, 26-24, 21-25, 25-20) αρχικά έδειχνε πως το Ρίο δεν θα έχει αντίπαλο, για να αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση από το δεύτερο σετ και εν τέλει να χαθεί το τρίτο. Ωστόσο τα 30 αβίαστα λάθη της Μίνας -σε όλο ματς- σε συνδυασμό με την επιθυμία για παρουσία σε ακόμη έναν τελικό (δεν έχει χάσει την παρουσία του σε κανέναν από το 2005, απ' όταν δηλαδή άφησε την Κουριτίμπα και μετακόμισε στο Ρίο) , έφεραν το τελικό 3-1 και τις γηπεδούχους λίγο πιο πίσω από το τέλος της διαδρομής.

Φυσικά ο τελικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η Οσάσκο, που πέρασε «σκούπα» 3-0 απέναντι στη φιναλίστ της περασμένης σεζόν Ντεντίλ Πράια Κλούμπε Ουμπερλάντια, έχει να στεφθεί πρωταθλήτρια από το 2012, όταν είχε κερδίσει την προσεχή της αντίπαλο. Για τους λάτρεις των στατιστικών, επιπροσθέτως, η ομάδα του Ρίο θα επιδιώξει να κερδίσει τον πέμπτο διαδοχικό της τίτλο και 12ο συνολικά, ενώ η Οσάσκο θα κοιτάξει να ανεβάσει τον αριθμό των τροπαίων της στα έξι.

Γιώργος Σιάφας


Σχετικά Άρθρα