Ψηφοφορία διαμαρτυρίας για την καταπάτηση της Μεσσηνιακής Μάνης

04/07/2017 15:53803Beach Volley
Ετικέτες: Στουπα ΜεσσηνίαςΠαραλία Καλόγριας
be a maverick

Διαδικτυακή ψηφοφορία διαμαρτυρίας για τους φίλους τους μπιτς βόλεϊ και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει το τοπικό σαϊτ Avaaz.org  με αφορμή την κατάργηση του αθλήματος στην παραλία «Καλόγριας» στη  Στούπα Μεσσηνίας, και την αυθαίρετη καταπάτηση της από ιδιώτες.

Μάλιστα  όπως επισημαίνει περιμένει την αντίδραση της Πολιτείας, ώστε να επανέλθει η παραλία στην κατάσταση που βρισκόταν πριν με την λειτουργία των γηπέδων μπιτς βόλεϊ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το ψήφισμα γίνεται με αφορμή την κατάργηση του Μπιτς βόλεϊ στην παράλια της Στουπας τα τελευταία 30 χρόνια το Μπιτς βόλεϊ, ειναι παράδοση στην περιοχή.

Πολλοί καλοί αθλητές έχουν αναδειχτεί, αλλά και πολλές εθνικες ομάδες έρχονται καθε χρόνο για προετοιμασία, καθώς δεν λείπουν και τα πανελληνιά πρωταθλήματα που εχουν διοργανωθεί κατά καιρούς.

Γινόμαστε θεατές αυθαίρετης και παράνομης καταπάτησης της αμμουδιάς της ΄΄ Καλόγριας ΄΄ στη Στούπα, από ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλα αντικείμενα.

Κάθε φορά κάνουν ιδιώτες ένα βήμα προς την ολοκληρωτική κατάληψη της παραλίας με αποτέλεσμα οι Πολίτες και επισκέπτες να μην μπορούν να πλησιάσουν στη θάλασσα και να ακουμπήσουν την πετσέτα τους.`

Τα δέντρα (αλμυρίκια) στο πίσω μέρος της αμμουδιάς όπου στη σκιά τους δεκάδες λουόμενοι έστρωναν τις πετσέτες τους, καταπατήθηκαν και αυτά. Έτσι ούτε εκεί μπορεί κάποιος να σταθεί .

Το βόλεϊ που από δεκαετίες αποτελούσε συστατικό της λειτουργίας της παραλίας και μεγάλωσαν παίζοντας όλα τα παιδιά της περιοχής αλλά και γινόντουσαν και αθλητικοί αγώνες, Πανελλήνιοι, ξηλώθηκε από ιδιώτες και οι σιδερένιοι στύλοι ( ιδιοκτησία της Ομοσπονδίας Βόλεϊ), κλάπηκαν και τοποθετήθηκαν τελικά σε άλλη περιοχή στον Αγιο Δημήτριο.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι προφανής και γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς την ανοχή της (τουλάχιστον ).

Απαιτούμε να περιοριστούν οι ιδιώτες επαγγελματίες αυστηρά σε ότι τους επιτρέπει ο νόμος και να επιστρέψουν τους στύλους του Βόλεϊ στη θέση τους. Δεν μπορεί αυτοί να είναι πάνω απ’ το κοινό συμφέρον και προ πάντως πάνω από τα δικαιώματα των Πολιτών.

• Η Δημοτική Αρχή και Κτηματική υπηρεσία οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τί ακριβώς έχουν νοικιάσει και αν αυτό είναι σύννομο.

• Ελέγχει η Δημοτική Αρχή αν οι ιδιώτες αφήνουν τη ζώνη έστω και των 3 μέτρων από τη θάλασσα;

• Ελέγχει αν ο αριθμός των ξαπλώστρων είναι αυτός που πρέπει;

• Ελέγχει αν το 50% της αμμουδιάς είναι ελεύθερο και ποιό;

• Τέλος αν είναι νόμιμο να καταπατείται ο χώρος της παραλίας από κενές ξαπλώστρες ακόμα και αν δεν υπάρχουν λουόμενοι; Έτσι ο λουόμενος θα εκτοπίζεται στις άκρες της παραλίας ακόμα και δεν υπάρχουν άλλοι .

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας για να επιστραφούν τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, και να σταματήσει η καταστροφή που γίνεται στον τόπο μας σ’ συτή την περιοχή που είναι στολίδι και πηγή ζωής.»

Πηγη:  avaaz.org

 


Σχετικά Άρθρα