Τέλος ο Γεράνιος απο την Ολυμπιάδα. Τι αναφέρει στην επιστολή του

26/10/2017 21:41454Α2 Ανδρών 2017/2018
Ετικέτες: Σταύρος ΓεράνιοςΟλυμπιαδαα2 ανδρών
be a maverick

Παρελθόν αποτελεί από χθες απο την Ολυμπιάδα Πατρών ο Σταύρος Γεράνιος.Ο προπονητής που σχεδόν για μια 10ετία εργάστηκε στα τμήματα Εφήβων, Παίδων και στις ακαδημίες των «πορτοκαλί», ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει. από την διοίκηση του Πατρινού συλλογου:

«Το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΠ Ολυμπιάς ευχαριστεί τον Σταύρο Γεράνιο για την προσφορά του επί σειρά ετών και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Μετά το την ανακοίνωση του τέλους της συνεργασίας του με την Ολυμπιάδα, ο Σταύρος Γεράνιος αναφέρθηκε σε αυτό το μεγάλο ταξίδι με προσωπική του επιστολή:

«Με την πολυετή εμπειρία μέσα στα γήπεδα μαθαίνεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε καθώς η συνήθεια και η μονοτονία φέρνουν την κούραση σε όλους τους εμπλεκόμενους , από τη διαχείριση καθημερινά μικροπροβλημάτων που φυσιολογικά παρουσιάζονται σε έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι η Ολυμπιάδα.

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, αθλητές, αθλήτριες,

Με την παραπάνω παράγραφο θα ήθελα να ξεκινήσω την επιστολή μου μετά την ανακοίνωση του σωματείου της επίσημης πλέον αποχώρησής μου από τη θέση του προπονητή των τμημάτων υποδομής της ΑΕΠ Ολυμπίας.

Συμπορευτήκαμε όλοι μας σε ένα όμορφο και μακρύ ταξίδι, κερδίσαμε πολλές μάχες, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό και υγιή σύλλογο, είχαμε σημαντικές επιτυχίες, διαχειριστήκαμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, ωστόσο είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο δεν κατορθώσαμε για λόγους που ο καθένας μας υποκειμενικά θα μπορούσε να ισχυριστεί να οδηγήσουμε όλα τα τμήματα του συλλόγου εκεί που στοχεύαμε και που ονειρευτήκαμε.

Παρότι η έξωθεν εικόνα του συλλόγου μαρτυρούσε μία αξιοσέβαστη προσπάθεια με δυναμική, εν τούτοις ανθρώπινες αδυναμίες και λάθη διαμόρφωσαν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Μέχρι το τέλος της συνεργασίας μας παρέμεινα πιστός σε παιδαγωγικές και ηθικές αξίες όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προσπάθησα να ανταποκριθώ όσο γινόταν καλύτερα και όσο μου επέτρεπαν οι συνθήκες, στις όποιες υποχρεώσεις και ευθύνες, μου προέκυπταν από τη θέση που κατείχα.

Στον επίλογο θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτών των τελευταίων οκτώ ετών αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε όχι μόνο στην Αχαΐα και την Πελοπόννησο αλλά Πανελληνίως πρωτίστως από τους αντιπάλους, συναδέλφους προπονητές, από όσους διακριτικά παρακολουθούσαν την αγωνιστική μας πορεία και από αυτούς που είχαν την εσωτερική δύναμη να υπερβούν και να ξεπεράσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα πάθη τους.

Σας εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Κάθε τέλος φέρνει ένα νέο ξεκίνημα.
Καλή συνέχεια
Σταύρος Γεράνιος»


Σχετικά Άρθρα