ΠΑΣΑΠ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

01/03/2017 22:07561ΠΑΣΑΠ
Ετικέτες: ΠΑΣΑΠΒασιλειάδης.ΦράγκοςΥφυπουργος Αθλητισμού
be a maverick

Πραγματοποιήθηκε χθες επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑ.Σ.Α.Π. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Β. Μηνούδη και τον Α’ Αντιπρόεδρο Α. Φράγκο, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη.

Στη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του για την πορεία εφαρμογής του νέου πρωτοποριακού Συστήματος Αδειοδότησης των ΤΑΑ και ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της πετοσφαίρισης και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. ήταν τα εξής:

  • Η ενίσχυση και η θωράκiση της λειτουργίας τoυ νέου Συστήματος Αδειοδότησης των ΤΑΑ, μέσω των κατάλληλων προβλέψεων στο νέο αθλητικό νόμο.
  • Η προστασία των αθλητών από τα φαινόμενα τόσο της μαύρης εργασίας (“καθυστερημένη” υπογραφή συμβολαίων), όσο και από το αυτής της δίωρης απασχόλησης και εκ περιτροπής απασχόλησης.
  • Εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους τους αθλητές/τριες της VolleyLeague και της Α1 κατηγορίας Γυναικών, για όλο το έτος. (Δυστυχώς παρατηρούνται φαινόμενα τυπικής ιδ. ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (με άγνωστο περιεχομένου/καλύψεων των ασφαλιστηρίων) τα οποία λήγουν την 31η Μαϊου κάθε έτους και αφήνουν τους αθλητές ανασφάλιστους για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Τονίστηκε δε, ότι οι γυναίκες είναι παντελώς απροστάτευτες αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για υποχρεωτική ασφάλιση.
  • Αναγνώριση της αμειβόμενης εργασίας και των αθλητριών της Α1 Εθνικής κατηγορίας πετοσφαίρισης, όπως ορίζουν άλλωστε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
  • Επίλυση θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης.
  • Λειτουργικά θέματα του ΠΑ.Σ.Α.Π.
  • Γενικότερα θέματα που αφορούν στο άθλημά μας αλλά και ευρύτερα τον αθλητισμό.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε στον Υφυπουργό, το νέο Σύστημα Αδειοδότησης για το οποίο ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά. Επίσης, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων του ΠΑ.Σ.Α.Π. και για τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι και δεσμεύτηκε να παρέμβει στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Τέλος,  ο Υφυπουργός, εν όψει, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, ζήτησε τη συνεργασία του ΠΑ.Σ.Α.Π. για τα θέματα που αφορούν το βόλεϊ και δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση στην οποία θα αναλυθούν διεξοδικά οι προτάσεις και τα σχόλια του Συνδέσμου για τα άρθρα του προσχεδίου του αθλητικού νόμου.

 


Σχετικά Άρθρα