Όλα αλλάζουν στην ΕΟΠΕ, σωματεία και ενώσεις! ( πρώτο μέρος)

19/03/2019 16:031576Απόψεις
Ετικέτες: Γιώργος ΚαραμπέτσοςΓιώργος Βασιλειάδης
be a maverick

Ο νέος αθλητικός νόμος που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου φέρνει αρκετές αλλαγές με μεγαλύτερη την εισαγωγή της απλής αναλογικής και το τέλος των ''λεγόμενων'' εξουσιοδοτήσεων! 
Όσοι έχουν λάβει μέρος σε γενική συνέλευση, ειδικά σε εκλογές, θα έχετε αντιληφθεί να ψηφίζουν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με το άθλημα αλλά και με τους συλλόγους!

Ο νέος νόμος που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης χρειάστηκε 4 χρόνια για να τον φέρει ο κος Βασιλειάδης και να ψηφιστεί αφού γκρεμίζει το υπάρχων καθεστώς και φέρνει την απόλυτη δημοκρατία στις ομοσπονδίες.

Πλέον  ο εκπρόσωπος του κάθε σωματείου που έχει δικαίωμα να ψηφίζει στην ομοσπονδία θα εκλέγεται με τον αναπληρωτή του στις εκλογές για διοίκηση του σωματείου χωρίς να υπάρχει δικαίωμα να αλλαχτεί με οποιονδήποτε άλλον ούτε και από τον πρόεδρο του συλλόγου  παρά μόνο από τον αναπληρωτή του που και αυτός θα είναι εκλεγμένος την ίδια μέραμε την ίδια διαδικασία! 

 

Φυσικά και οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ θα πρέπει να είναι εκλέκτορες εκλεγμένοι από τα σωματεία.
Πλέον ''το συρτάρι'' με τις εξουσιοδοτήσεις είναι άχρηστο για τον κάτοχο του! 
Η μεγάλη αλλαγή στις ομοσπονδίες έρχεται όμως και με την εκλογική διαδικασία αφού το σύστημα της απλής αναλογικής θα φέρει στο διοικητικό συμβούλιο και την αντιπολίτευση.
Έως τώρα ο κάθε εκλέκτορας είχε δικαίωμα να βάλει τόσους σταυρούς όσους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να μπορεί να ορίσει όλο το συμβούλιο.
Με τον νέο νόμο τα πράγματα αλλάζουν αφού ο κάθε εκλέκτορας δεν μπορεί να βάλει περισσότερους από το 1/3 του αριθμού που αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο.
Συνεχίζεται ….

 


Σχετικά Άρθρα