Νίκος Μακρόπουλος: Ο Πανελληνιονίκης του βόλεϊ που κατέκτησε τις πίστες

21/03/2017 02:552708Διάφορα
Ετικέτες:
be a maverick

 

Η γνωριμία μας ξεκίνησε στο 76th Street Gym, όπου ανέλαβα την εκγύμναση του με τη μέθοδο του body miha. Ο Νίκος Μακρόπουλος μας μιλάει για τις σπουδές που δεν ξέρουμε, τον αθλητισμό στη ζωή του και τα νέα του σχέδια.
Ειρήνη Στρατή: Να ξεκινήσω δηλώνοντας τη χαρά μου που σας γνώρισα κ. Μακρόπουλε.
Νίκος Μακρόπουλος: Εγώ ήρθα στο γυμναστήριο να κάνω body miha, και «έπεσα» πάνω σου και από εκεί και πέρα εξελίχτηκε το miha σε διασκέδαση. Πραγματικά η άσκηση μαζί σου είναι χαρά κι αυτό γιατί οι γνώσεις σου είναι εξαιρετικές και ο τρόπος σου πολύ ιδιαίτερος.
Ειρήνη Στρατή: Σας ήξερα ως τραγουδιστή, έμαθα στην πορεία όμως πως έχετε κάνει σπουδές ΤΕΦΑΑ. Πώς προέκυψε αυτό;
Νίκος Μακρόπουλος: Έπαιζα βόλεϊ και μέσα από το βόλεϊ πέρασα στη σχολή, γιατί γινόταν ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ήμουν Πανελληνιονίκης και έτσι μπήκα και στη σχολή, σαν αθλητής. Από εκεί και πέρα, έπαιξα πολύ λίγο γιατί μεσολάβησε το τραγούδι στην αθλητική μου ζωή και άφησα το ένα για το άλλο.
Ειρήνη Στρατή: Αγαπούσατε τη γυμναστική από μικρός;
Νίκος Μακρόπουλος: Ναι, έτσι κι αλλιώς την αγαπούσα από παιδί τη γυμναστική, αλλά αργότερα ήταν δύσκολο να συνδυαστεί η νύχτα με τη γυμναστική. Σκέψου πως τα δυο τελευταία χρόνια στη σχολή κι ενώ είχα αρχίσει ήδη να τραγουδάω, το πρωί πήγαινα σε κάποια μαθήματα υποχρεωτικά και κοιμόμουν πάνω στα στρώματα. Το βράδυ τραγουδούσα και το πρωί στις 8, κοιμόμουν στο μάθημα.
Ειρήνη Στρατή: Είναι δύσκολος συνδυασμός η μέρα με τη νύχτα ε;
Νίκος Μακρόπουλος: Δεν έχεις διάθεση για άσκηση, όταν ξενυχτάς… Μέχρι να επανέλθει ο οργανισμός χρειάζεται κάποιες ώρες. Όταν ξυπνάς στις 5 η ώρα το απόγευμα, δεν έχει χρόνο μετά… Είναι δύσκολο πολύ.
Ειρήνη Στρατή: Έχετε κάνει επαγγελματικό βόλεϊ;
Νίκος Μακρόπουλος: Όταν έπαιζα εγώ το βόλεϊ ήταν ερασιτεχνικό. Τότε παίζαμε για τη φανέλα και για κάποια ελάχιστα οδοιπορικά, όπως λέγαμε τότε, τα λεφτά που μας δίνανε, μέχρι εκεί. Έχω ειδικότητα βόλεϊ, ωστόσο ο τελευταίος που μπορεί να διδάξει τώρα είμαι εγώ (γέλια). Αρκούμαι στο να παρακολουθώ το συγκεκριμένο άθλημα, που το αγαπάω μέχρι και σήμερα.
Ειρήνη Στρατή: Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το βόλεϊ σήμερα;
Νίκος Μακρόπουλος: Πρέπει πρώτα να το αγαπάς το άθλημα για να ασχοληθείς με αυτό. Οι επαγγελματίες στο χώρο αυτόν είναι ελάχιστοι και τα χρήματα επίσης ελάχιστα, αλλά είναι η αγάπη τους μεγάλη γι’ αυτό που κάνουν. Οπότε η ευχή μου είναι καλή υπομονή, καλό κουράγιο!
Ειρήνη Στρατή: Αυτό το διάστημα γυμνάζεστε;
Νίκος Μακρόπουλος: Αυτό το διάστημα προσπαθώ. Το ξέρεις πολύ καλά γιατί με έχεις αναλάβει, πως έκοψα το τσιγάρο, έχω πάρει κάποια κιλά και προσπαθώ να μπω σε ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσω αυτά τα κιλά, δεν τα καταφέρνω πολύ, θέλω κυνήγι αρκετό, πάντως προσπαθώ.
Ειρήνη Στρατή: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το body miha;
Νίκος Μακρόπουλος: Το μηχάνημα αυτό έχει θεαματικά αποτελέσματα από αυτά που έχω ακούσει. Εγώ είμαι ακόμα στην αρχή, θέλω αρκετές συνεδρίες ακόμα.
Ειρήνη Στρατή: Πιστεύετε στην ηλεκτρομυοδιέργεση;
Νίκος Μακρόπουλος: Εγώ σαν γυμναστής είμαι λίγο δύσπιστος. Θέλω να δω αποτελέσματα για να κρίνω και όχι εκ των προτέρων. Μόλις ολοκληρώσω τις απαραίτητες συνεδρίες και δω αποτέλεσμα τότε θα μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Πιστεύω, γι΄ αυτό και το ξεκίνησα, αλλά το αποτέλεσμα πρέπει να το δω στο σώμα μου.
Ειρήνη Στρατή: Τι διατροφή ακολουθείτε αυτό το διάστημα;
Νίκος Μακρόπουλος: Όπως σου ανέφερα προσπαθώ, έχω κόψει τους υδατάνθρακες, προσπαθώ να τους περιορίσω, έχω τρομερή δυσκολία γιατί λατρεύω τις τηγανητές πατάτες και τα μακαρόνια.
Ειρήνη Στρατή: Η ζωή ενός καλλιτέχνη μπορεί να εμπεριέχει και το fitness;
Νίκος Μακρόπουλος: Σαφώς και μπορεί. Γιατί ο καλλιτέχνης δεν έχει πλέον να κάνει μόνο με τη φωνή αλλά και με την εικόνα του. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι fitness, να προσέχει την εικόνα του που είναι όπως λένε το 50%.
Ειρήνη Στρατή: Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σας σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται;
Νίκος Μακρόπουλος: Το χειμώνα ετοιμάζω μια συνεργασία η οποία δεν είναι ανακοινώσιμη γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το σχήμα με το οποίο θα εμφανίζομαι. Ξέρω το χώρο, τον επιχειρηματία, απλά δεν έχουμε καταλήξει στην τελική μορφή του σχήματος. Θα βρίσκομαι σε μαγαζί ης Αθήνας. Σύντομα θα έχετε νέα μου.
Ειρήνη Στρατή: Κυκλοφορήσατε πρόσφατα ένα νέο cd;
Νίκος Μακρόπουλος: Υπάρχει ένα νέο cd, μια νέα δουλειά η οποία περιλαμβάνει 25 τραγούδια, τα επτά από τα οποία ήταν αυτό που λέω εγώ «αδέσποτα», κυκλοφορούσαν δηλαδή ένα ένα στο internet. Μάζεψα λοιπόν αυτά που ήταν ήδη επιτυχίες μέσα από το διαδίκτυο και μαζί με άλλα 18 νέα τραγούδια και έχει γίνει ένα διπλό άλμπουμ, το οποίο ο κόσμος έχει αγαπήσει. Το «Που και που» -που είναι και ο τίτλος του δίσκου- ξεχωρίζει και παρασύρει και όλα τα άλλα.
Η κρίση έχει επηρεάσει τον χώρο της διασκέδασης;
Φυσικά. Εμείς έχουμε γίνει πια είδος προς εξαφάνιση. Είμαστε η πολυτέλεια ενός ανθρώπου, γιατί πρώτα υπάρχει το «ζω», το «τρώω» και μετά το «πίνω» και «διασκεδάζω». Δουλεύουμε πια δυο φορές την εβδομάδα και αυτό όχι όλο τον χρόνο. Ο κόσμος τα βγάζει πέρα δύσκολα πλέον και η δική μας η δουλειά τείνει να γίνει χόμπι. Η αγορά των δίσκων είναι σχεδόν ανύπαρκτη καθώς άλλαξε η μορφή της καθώς τα τραγούδια υπάρχουν πια στο you tube.
Πηγή: newsnstyle 

 

Σχετικά Άρθρα