Μέρος Α- Οι σκλάβες και ο δημόσιος υπάλληλος ανθοπώλης πρόεδρος

05/01/2022 21:49817Απόψεις
Ετικέτες: Μέρος Α- Οι σκλάβες και ο δημόσιος υπάλληλος ανθοπώλης πρόεδρος
be a maverick

Η ιστορία μας εξελίσσεται στην μακρινή Αφρική και συγκεκριμένα στο ηφαιστειογενές νησί της Μαδαγασκάρης εκεί ζούσε ένας  γαιοκτήμονας  ο Ρηφ που στα χωράφια του καλλιεργούσε την γνωστή σε όλους βανίλια Μαδαγασκάρης και ορχιδέες που εμπορευόταν ο ίδιος και τις χρησιμοποιούσαν σε στολισμούς γάμους!

Ο Ρηφ ήταν διορισμένος ως τοποτηρητής της κυβέρνησης στην επαρχία που ζούσε ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ομάδας βόλεϊ γυναικών του νησιού! 

Ο Ρηφ ήταν μεσήλικας αρκετά αδύνατος και είχε πλούσια γενειάδα, μια δυσοσμία ακολουθούσε την παρουσία του αφού τα βαριά πατσουλί που χρησιμοποιούσε μπερδευόταν με την ιδρωτίλα. Ήταν παντρεμένος με την Καπίκα Ρηφ μια εκλεπτυσμένη Αφρικανή με δυνατή προσωπικότητα αλλά και αρκετά αυταρχική, δεν δίσταζε να τον βαράει αλύπητα με την παντόφλα της κάθε φορά που αργούσε από τα χωράφια η τον έπιανε να κοιτάει τα ιδρωμένα κορμιά των εργατριών!

Ο Ρηφ απογοητευμένος από την συμπεριφορά της γυναίκας του έβγαζε όλο το μένος του στις εργάτριες του ράντζου που δούλευαν στο μάζεμα της Βανίλιας αλλά και στην καλλιέργεια της ορχιδέας. Αρκετές απ αυτές τις χρησιμοποιούσε και στην ομάδα του βόλει για οικονομία! 

Ο Ρηφ θεωρούσε τις εργάτριες σκλάβες χωρίς δικαιώματα και έβγαζε όλο το μένος του σε κάθε ευκαιρία πάνω τους! 
Συνήθιζε να περιγράφει στις αγγελίες για εξεύρεσή εργατριών τον τόπο εργασίας ως ειδυλλιακό με υπέροχα ηλιοβασιλέματα αλλά αυτό που συναντούσαν με το που έφθαναν ήταν τελείως διαφορετικό! 

Ο Ρηφ είχε και έναν πλούσιο χρηματοδότη που πάντα έμενε στην σκιά, τον ….
Συνεχίζεται 

Υποσημείωση : το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχει καμιά σχέση με πρόσωπα και καταστάσεις 

 


Σχετικά Άρθρα