Μ. Καρδαμανίδου: «Υπομονή και στήριξη στις αθλήτριες»

26/11/2017 15:00386Διάφορα
Ετικέτες: Σιμόν Λιάνες ΚαστανιένταΜαρία ΚαρδαμανίδουΔήμος Ωραιοκάστρου
be a maverick

"Κρέμασε" τα παπούτσια της στα 45 ως νταμπλούχος στο Κιλκίς η Μαρία Καρδαμανίδου. Μια πρωταθλήτρια τελείωσε την καριέρα της, που κουβαλούσε στις πλάτες της την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν,ξεκινώντας να παράγει πόντους στον Έβρο, με τον Ακρίτα Νέας Βύσσας. 

Επτά μήνες, λοιπόν, μετά την τελευταία φορά που εισήλθε, ως αθλήτρια, σε αγωνιστικό χώρο, η Μαρία Καρδαμανίδου, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, επέστρεψε στην επικαιρότητα. Βράβευσε την Κουβανή διαγώνια Σιμόν του Άρη, στην οποία, ευχήθηκε, στα Ισπανικά μάλιστα, να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες. 

«Έμαθα κάποια Ισπανικά για να συνεννοηθώ με τη Σιμόν. Είναι πολύ δυνατή η κοπέλα και της αξίζουν τα καλύτερα» έλεγε μετά την βράβευση της «κιτρινόμαυρης» MVP η Καρδαμανίδου, η οποία ξετύλιξε εντυπώσεις και αναμνήσεις στο www.volleyball.gr. 

«Ένιωσα πολύ ωραία και σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να σε θυμούνται και να μην σε ξεχνάνε.  Μας τιμά αυτό που κάνει η ομοσπονδία» λέει αρχικά.

Η Καρδαμανίδου γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τι σημαίνει «ποιότητα» στο άθλημα. Από αυτήν είχε μπόλικη στην καριέρα της:

«Ξέρω ότι η ποιότητα είναι πεσμένη αλλά πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή. Εμείς περάσαμε τα καλύτερα χρόνια στο βόλεϊ. Τώρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τα κορίτσια δεν πληρώνονται και αρκετές από αυτές παίζουν είτε για την φανέλα, είτε γιατί έχουν στόχο.

Δεν παίζουν για οικονομικούς λόγους. Πιστεύω όμως ότι οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν στο βόλεϊ. Περνάμε δύσκολα, γιατί όλη η Ελλάδα περνάει δύσκολα. Όμως χρειάζεται υπομονή και δεν χρειάζεται να είμαστε επικριτικοί. Θα επιστρέψει το βόλεϊ εκεί όπου του αξίζει». 

Η πρώτη αθλήτρια που βγήκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα από τα ελληνικά σύνορα έχει άποψη για την Εθνική ομάδα. «Η φουρνιά αυτή που είναι τώρα στην Εθνική γυναικών μπορεί να είναι και καλύτερη από τη δική μας» λέει συγκρίνοντας εποχές και επεξηγεί:

«Έχει ποιότητα η Εθνική που απαρτίζεται από παίκτριες που έχουν δυνατές παραστάσεις από το εξωτερικό. Είναι ίσως το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ» τονίζει η εκ των αρχηγών της «γαλανόλευκης». 

Η Καρδαμανίδου προσπαθεί στον Δήμο Ωραιοκάστρου να βγάλει τις "επόμενες" Καρδαμανίδου. «Από τους προπονητές εξαρτάται αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα κορίτσια στο άθλημα. Πρώτα πάνε μπαλέτο και μετά βόλεϊ. Οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε το περιβάλλον και τις προϋποθέσεις έτσι όλα αυτά τα κορίτσια να μείνουν στο βόλεϊ». 

Δεν ξέρουμε αν η Καρδαμανίδου ευχήθηκε στη Σιμόν να ξεπεράσει τους δικούς της 40 πόντους με την Ιταλική Τορτορέτο, ρεκόρ που την έχει βάλει στο κλειστό παγκόσμιο κλαμπ των αθλητριών με τους περισσότερους πόντους.

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι η Κουβανή «μπόμπερ» του Άρη με την αστερόσκονη που πήρε από την Ελληνίδα σταρ θα έχει σίγουρα ακόμη καλύτερη συνέχεια. 


Σχετικά Άρθρα