Κύπρος: Πρεμιέρα με ήττα για τους άνδρες

25/05/2017 15:40453CEV Εθνικές ομάδες Εθνικές Ανδρών - Ευρώπη
Ετικέτες: εθνική ΚύπρουΕθνική Φινλανδίας
be a maverick

Παρά την προσπάθειά της η Εθνική Κύπρου δεν τα κατάφερε απέναντι στην ισχυρή Φινλανδία στην πρεμιέρα του έκτου προκριματικού ομίλου (2ος γύρος) που διεξάγεται στο Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβυ Βάρυ και η ομάδα των Βαγγέλη Κουτουλέα – Σπ. Πρωτοψάλτη έχασε με 3-0 σετ.

Η Κύπρος έπαιξε φιλότιμα αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει το σερβίς των Φινλανδών και έμενε πίσω στο σκορ στα δυο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο τους κοίταξε κατάματα και έχασε στις λεπτομέρειες.

Ο αγώνας στο πρώτο σετ άρχισε πόντο – πόντο με τους Φινλανδούς να έχουν το ελαφρύ προβάδισμα 3-2. Ένα σερί 3-0 των Σκανδιναβών έφερε την Κύπρο τρεις πόντους πίσω 5-2 με τη διαφορά να παραμένει στα επίπεδα αυτά 7-4. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ οι Φινλανδοί πήγαν στους πάγκους προηγούμενοι με 8-4. 

Οι δύο προπονητές Βαγγέλης Κουτουλέας – Σπ. Πρωτοψάλτης  άρχισαν με εξάδα τους: Oικονομίδη, Κνέζεβιτς, Αχ.Πετρακκίδη, Αλεξίου, Παπαδόπουλο, Αποστόλου και λίμπερο τον Παπαχριστοδούλου με την επάνοδο στο τάραφλεξ του Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβυ Βάρυ δεν κατόρθωσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό με συνέπεια να βρεθούν πίσω έξι πόντους 13-7 με τον Β. Κουτουλέα στο 6-12 να ζητεί τάιμ – άουτ. 

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε με την Εθνική να μένει πίσω στο σκορ με 10 πόντους (17-7, 18-8 και 19-9 και 20-10) με συνέπεια τα δεδομένα να παρουσιάζονται δύσκολα στο πρώτο σετ. Οι Φινλανδοί εκμεταλλεύτηκαν το πολύ δυνατό τους σερβίς κερδίζοντας συνεχόμενους πόντους. 

Η Κύπρος έδειξε σημεία αντίδρασης αφού με ένα μικρό σερί 02-0 μείωσε σε 20-12, αλλά οι Φινλανδοί απάντησαν με δικό τους σερί 0-2 και επανέφεραν τη διαφορά στους +10 (22-12). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Σκανδιναβοί υπερείχαν και κατάφεραν να τελειώσουν το σετ 25 -14 σε 21 λεπτά προηγούμενοι με 1-0 σετ. 

Στο δεύτερο σετ η Κύπρος άρχισε με την ίδια εξάδα δηλαδή τους: Oικονομίδη, Κνέζεβιτς, Αχ.Πετρακκίδη, Αλεξίου, Παπαδόπουλο, Αποστόλου και λίμπερο τον Παπαχριστοδούλου. Οι Φινλανδοί μπήκαν και πάλι δυνατά και με το ισχυρό τους σερβίς ξεφεύγουν 06-01 δυσκολεύοντας το έργο των παικτών της ομάδας του Κουτουλέα. Οι διεθνείς άρχισαν να μπαίνουν στο πετσί του αγώνα και μείωσαν σε 7-3 για να οδηγηθούμε στο πρώτο τεχνικό ταίμ – άουτ στο 8-3. 

Oι Φινλανδοί διατήρησαν το προβάδισμα αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά στους έξι 10-4 για να εξασφαλίσουν λίγο αργότερα νταμπλ – σκορ 12-06. Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν με την Εθνική να μένει πίσω 14-8. Οι Φινλανδοί είχαν σταθερή απόδοση και πήραν διαφορά 12 πόντων (22-10 , 23-11, 24-12) για να χάσουμε το σετ 25-13 σε 20 λεπτά Οι Φινλανδοί προηγούνταν πλέον με 2-0 σετ. 

Στο τρίτο σετ η ομάδα της Μεγαλονήσου έδειξε στην αρχή σφυγμό, αφού στα αρχικά στάδια ήταν πίσω με 4-3, ενώ κατάφερε να προηγηθεί 06-7, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ με το σκορ στο 8-7 για τους Φινλανδούς.

Η ομάδα του Κουτουλέα έδειχνε αποφασισμένη να μην αφήσει τους Φινλανδούς να ξεφύγουν (8-8, 09-09). Η Κύπρος άρχισε με τους: Oικονομίδη, Γεωργίου, Χρυσοστόμου, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Αλεξίου και λίμπερο τον Παπαχριστοδούλου. 

Το σετ έμοιαζε με ντέρμπι αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει με τους Φινλανδούς να έχουν ελαφρύ προβάδισμα 12-11. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ η Κύπρος βρισκόταν στο κατόπι των Φινλανδών 16-14. Οι παίκτες των Βαγγέλη Κουτουλέα – Σπύρου Πρωτοψάλτη ήταν πάρα πολύ καλοί στο τάραφλεξ του Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβυ Βάρυ με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 16-16. 

Οι Φινλανδοί μπροστά στο ενδεχόμενο μιας απρόσμενης απώλειας σετ ανασυντάχθηκαν, και προηγήθηκαν με 18-16. Η Εθνική Κύπρου δεν τα παράτησε μείωσε σε 19-18 και όλα ήταν πλέον ανοικτά. Η ομάδα του κόουτς Samelvuo Tuomas (Φινλανδία) στην τελική ευθεία του σετ πήρε ένα μικρό προβάδισμα δυο πόντων (20-18, 21-19).

Οι διεθνείς Κύπριοι όμως συνέχισαν να επιιμένουν και μείωσαν στον πόντο 22-21. Οι Φιινλανδοί κατάφεραν να ξεφύγουν με 24-21 για να κερδίσουν με 25-21 σε 26 λεπτά κερδίζοντας τον αγώνα με 3-0 σετ. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Samelvuo Tuomas): Τερβαπόρτι, Σιλτάλα, Κράστινς, Σίριλα, Σινκόνεν, Οτζανσίβου – Λίμπερο: Κέρμινεν. 

ΚΥΠΡΟΣ(Β. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Oικονομίδης, Κνέζεβιτς, Αχ.Πετρακκίδης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Αποστόλου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Ελευθερίου, Σ. Πετρακκίδης, Γεωργίου. 

Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι: Ηelena Geldof από την Ολλανδία και Ζsolt Μesofy από την Ουγγαρία. 


Σχετικά Άρθρα