Κοτσιλιάνος: «Να κάνουμε βήματα προόδου με τον Κωστόπουλο»

25/07/2017 19:20282Beach Volley
Ετικέτες: Κοτσιλιάνος/ΚωστόπουλοςΑγ. Νικόλαος
tatoo

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος μετά από τέσσερις κατακτήσεις με τον Νίκο Ζουπάνι και τον Μάνο Ξενάκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley, έχει ξεκινήσει φέτος μία νέα σελίδα στην καριέρα του στην άμμο με συμπαίκτη τον νεαρό Βασίλη Κωστόπουλο.

Ο έμπειρος αθλητής μιλάει στο volleyball.gr λίγες μέρες πριν την συμμετοχή του στα τελικά του Αγίου Νικολάου για την καλύτερη του ανάμνηση από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το νέο ξεκίνημα που κάνει με τον Βασίλη Κωστόπουλο και δίνει συμβουλές στους νεότερους που ασχολούνται με το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα.

«Όπως το έχω στο μυαλό μου η πρώτη φορά το 2010 στην Καβάλα μου έχει μείνει περισσότερο. Είχα φτάσει πολύ κοντά δύο φορές με τον Σουλτανόπουλο το 2007 και 2008 και το είχα βιώσει πολύ έντονα.

Το ήθελα πάρα πολύ και το είχα ευχαριστηθεί πάρα πολύ. Βέβαια και οι επόμενες ήταν πολύ ωραίες αλλά η πρώτη φορά πάντα σου μένει περισσότερο» είπε αρχικά ο έμπειρος άσος.

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Κρήτη για τα τελικά και όπως τόνισε πολλές ομάδες μπορούν να κάνουν την έκπληξη, με φαβορί όμως τους Δημήτρη Νιώπα, Θοδωρή Παπαδημητρίου.

«Φέτος υπάρχει αρκετά υψηλός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αλλά επειδή είναι πιο έμπειροι, παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζουν πως να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις που θα βρεθούν αντιμέτωποi, έτσι νομίζω πως ο Δημήτρης Νιώπας με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου έχουν προβάδισμα.

Παρόλα αυτά επειδή σε όλη την διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος έχουν γίνει ήττες που δεν περίμενες, νομίζω ότι μπορούμε να δούμε και εκπλήξεις και θεωρώ ότι είμαστε από τις ομάδες που μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Η πίστη για την πρώτη θέση υπάρχει αλλά για τον ίδιο δεν είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχει θέσει για τον ίδιο και τον συμπαίκτη του.

«Είναι ένας από τους φετινούς μου στόχους το πρωτάθλημα αλλά όχι ο μεγαλύτερος. Από την δικιά μου πλευρά ο μεγαλύτερος στόχος είναι το όλο πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει με τον Βασίλη (σ.σ. Κωστόπουλο). Να μείνει στον χώρο, να αντιληφθεί και να ζήσει το beach volley γιατί έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος, να κάνουμε κάποια βήματα ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση που μπορεί να περάσει την ελληνική πραγματικότητα».

Κλείνοντας, ως ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία αθλητές της άμμου ο Κοτσιλιάνος δίνει μέσω του volleyball.gr συμβουλές στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το beach volley.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει είναι υπομονή. Βασικό είναι να διασκεδάζει και το παιχνίδι. Αν περνάει καλά παίζοντας beach volley όλα τα άλλα θα έρθουν. Να έχει διάθεση, να προσπαθείς γιατί το άθλημα αυτό είναι πολύ δύσκολο από όλες τις πλευρές.

Η διαδικασία για να μπορέσεις να παίξεις σε υψηλό επίπεδο είναι χρονοβόρα και επίπονη. Η συμβουλή μου είναι να το διασκεδάζει και όσο μπορεί να παίζει περισσότερο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανέβει επίπεδο και να φτάσει ψηλά».

 


Σχετικά Άρθρα