Η ΕΣΑΠ στέλνει στον αθλητικό δικαστή την υπόθεση Ντεσποτόφσκι μετά την αποκάλυψη.

18/01/2021 12:25416Volleyleague
Ετικέτες: ΕΣΑΠΠΑΟΚΦίλιππος Βέροιας
be a maverick

Μετά την δημοσιοποίηση της μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου και το «σπάσιμο» της υποχρεωτικής επταήμερης καραντίνας του αθλητή του ΠΑΟΚ Ντεσποτόφσκι, η ΕΣΑΠ με ανακοίνωσή της στέλνει στον αθλητικό δικαστή τον αθλητή, τον υπεύθυνο υγειονομικό εκπρόσωπο του σωματείου και το ίδιο το σωματείο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης ΕΔΩ και αναφερθήκαμε και εμείς στο volleyland ΕΔΩ, ο αθλητής του ΠΑΟΚ Ντεσποτόφσκι παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα και αντί να μείνει υπό περιορισμό 7 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος κατά την επιστροφή του από την Βόρειο Μακεδονία, αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας.

Απορίας άξιο είναι πως η ΕΣΑΠ αποδίδει ευθύνες αλλού αλλά δεν αναλαμβάνει τις δικές της καθώς με δική της κάλυψη αδικαιολόγητα άλλαξε την ημέρα διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα από Σάββατο σε Κυριακή διευκολύνοντας τους φιλοξενουμένους να έχουν στο ρόστερ τους τον βασικό Πασαδόρο της ομάδας που θα έπρεπε να κρατηθεί σε καραντίνα.

Τα αντανακλαστικά της ΕΣΑΠ λειτούργησαν με καθυστέρηση 12 ωρών από το δημοσίευμα που αποκάλυψε την παραβίαση, καταφέρεται εναντίον του ΠΑΟΚ χωρίς να αποδίδει ευθύνες στο γηπεδούχο σωματείο που με την ανοχή του έγινε η «παρατυπία» λειτουργώντας ενάντια στο συμφέρον του μη καταθέτοντας ένσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Σχετικά με τη συμμετοχή αθλητή που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας - ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική και ο οποίος αν και είχε αρνητικό τεστ covid-19 ωστόσο παραβίασε τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, η ΕΣΑΠ ανακοινώνει:

Αθλητής της φιλοξενούμενης ομάδας φέρεται να παραβίασε την καραντίνα των 7 ημερών επειδή πέρασε συνοριακή πύλη της χώρας λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά το κύρος του αγώνα και οι παραβάσεις που προκύπτουν βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει καταθέσει η ΕΣΑΠ στη ΓΓΑ, ο αθλητής, ο υπεύθυνος υγειονομικός εκπρόσωπος του σωματείου και το σωματείο θα παραπεμφθούν σήμερα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για παραιτέρω νομικές ενέργειες.

Η ΕΣΑΠ θα διαφυλάξει τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο ως κόρη οφθαλμού και θα ηγηθεί της εκστρατείας που κάνει η ελληνική κοινωνία για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19.

 


Σχετικά Άρθρα