Ρούσης: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω στα μπαράζ»

05/06/2017 21:00385Eθνική Γυναικών
Ετικέτες: Εθνική ΓυναικώνΜπαραζ παγκοσμίου
tatoo

Με τα χαμόγελα της ικανοποίησης και της υπερηφάνειας να είναι κάτι παραπάνω από φανερά και κουβαλώντας στις αποσκευές τους μια σπουδαία και παλικαρίσια πρόκριση στα μπαράζ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έφτασαν το απόγευμα στο «Ελ.Βενιζέλος», τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των γυναικών.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και οι κύριοι Νεκτάριος Χαλβατζής (γενικός γραμματέας) και Τάσος Πασπάλας (ταμίας), εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συγχαρούν την ομάδα για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, χαρίζοντας μάλιστα κι ένα τριαντάφυλλο στις διεθνείς.

Απεσταλμένη ΠΣΑΤ: Αγγελική Παπαμιχαήλ

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ρούσης, κάνοντας τον απολογισμό του τουρνουά, σχολίασε: «Αυτό που κρατάμε είναι ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξουμε μια ταυτότητα σαν ομάδα και να κερδίσουμε δύσκολα παιχνίδια, γεγονός που μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε γενικά είναι το να μη παρατάμε σε κανένα παιχνίδι κι ότι ακόμα και οι ομάδες που θεωρητικά είναι ανώτερες από εμάς είναι μέσα στις δυνατότητές μας να τις κερδίσουμε εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα».

Για το αν περίμενε η Εθνική μας ομάδα να τερματίσει στη 2η θέση του Α’ Προκριματικού Ομίλου και να πάρει τη πρόκριση για τα μπαράζ, απάντησε: «Στα χαρτιά κι εγώ στην αρχή περίμενα ότι θα ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για εμάς με βάση την εικόνα που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη προετοιμασία.

Κατά τη διάρκεια αυτής, διαπίστωσα ότι είχαμε πολλές δυνατότητες και κέφι και εν τέλει και στο τουρνουά, ειδικά μετά τη νίκη που κάναμε με την Ουγγαρία, φάνηκε ότι θα είμαστε στις ομάδες που θα διεκδικούσαν την πρόκριση».

Αναφερόμενος στο τι περιμένει από τη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ, τόνισε: «Στα μπαράζ οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πάρα πολύ καλές. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν, αν ήταν σε κάποιο άλλο όμιλο, να προκριθούν ως πρώτες.

Εμάς μόνο καλό θα μας κάνει να κοντραριστούμε με τέτοιες ομάδες, οι οποίες είναι σταθερές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ και θα θέλουμε κι εκεί να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω τουλάχιστον όσον αφορά το πώς παίζουμε και το πώς λειτουργούμε μέσα στο παιχνίδι».

 Για το αν θα γίνουν αλλαγές απάντησε:

"Αλλαγές θα δείξει. Θα γίνουν κλήσεις. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής αθλητριών, αλλά πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα έχει βρει ένα καλό κορμό κι αν χρειαστεί, θα μπουν κάποιες πινελιές."


Σχετικά Άρθρα