«Ανοιχτός» όμιλος για την Εθνική Κορασίδων

10/02/2017 20:29841Eθνική Κορασίδων Εθνικές Ομάδες
Ετικέτες: Εθνική ΚορασίδωνΚλήρωσηΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων
be a maverick

Με την Εθνική Ελλάδας να μπαίνει στην κληρωτίδα και να τοποθετείται τελικά στον δεύτερο όμιλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Θα κληθεί να αντιμετωπίσει  τις Πολωνία, Σερβία, Λευκορωσία, Ρουμανία και Σλοβενία. Η συλλογή των πληροφοριών για τις αντιπάλους θα ξεκινήσει άμεσα, με τη «γαλανόλευκη» να έχει εικόνα έως τώρα μόνο από τη Σερβία, την οποία αντιμετώπισε πρόσφατα.

Στα θετικά της κλήρωσης, πάντως, είναι ότι απέφυγε την οικοδέσποινα Ολλανδία, την κάτοχο του τίτλου Ρωσία και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει από την 1η έως τις 9 Απριλίου.  

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την κλήρωση γιατί έχουμε εικόνα μόνο από την Σερβία, την οποία αντιμετωπίσαμε στο Βαλκανικό, αλλά και στα φιλικά πριν τον προκριματικό του Ευρωπαϊκού» σχολίασε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων, Τάκης Φλώρος και συνέχισε:  «Από κει και πέρα, σίγουρα λέει κάποια πράγματα το γεγονός ότι η Λευκορωσία άφησε δεύτερη στον όμιλο της την Ιταλία, κερδίζοντας μάλιστα μέσα στην Ιταλία, ενώ η Ρουμανία πέρασε 2η, έχοντας χάσει στο τάι μπρέικ από την Ρωσία. Εμείς από αύριο θα ξεκινήσουμε τη συλλογή στοιχείων για όλους τους αντιπάλους μας και τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Καταλήγοντας, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Πέρα από την κλήρωση, το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια παιδιά θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα δώσουν πέντε δύσκολους αγώνες θα κερδίσουν πολλά μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και μακάρι να μπορέσουμε να μπούμε στους αγώνες κατάταξης προκειμένου να κερδίσουν πολλά περισσότερα».

Αναλυτικά, οι δυο όμιλοι όπως προέκυψαν:

Όμιλος Α
Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία

Όμιλος Β
Πολωνία, ΕΛΛΑΔΑ, Σερβία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Σλοβενία

Οι δυο πρωτοπόροι του κάθε ομίλου θα προχωρήσουν στα ημιτελικά ενώ οι ομάδες που θα βρεθούν στην 3η και 4η θέση θα αναμετρηθούν σε αγώνες κατάταξης (5-8).

 

Σχετικά Άρθρα