Μεσογειακοί αγώνες beachvolley:Σοβαρή υποψηφιότητα θέτει η Πάτρα

21/09/2017 18:42653Beach Volley
Ετικέτες: Beach VolleyballΜεσογειακοί αγώνεςΒάσω Καραντάσιου
be a maverick

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει η Πάτρα. Η πόλη της Αχαΐας έχει θέσει υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, οι οποίοι, για τις χώρες της Μεσογείου, αποτελούν το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου θα συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη, που θα επιλεγεί μέσα Οκτωβρίου, για να φιλοξενήσει το μεγάλο Μεσογειακό αθλητικό ραντεβού.

Στην επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων βρίσκεται και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο beach volley, Βάσω Καραντάσιου. Η σπουδαία αθλήτρια είναι το «βαρύ» χαρτί της Πάτρας, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστή στο χώρο του beach volley με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις επί σειρά ετών.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δήμου Πάτρας και τον πρώτο Μεσογειονίκη στο μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο, στις 11 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη, εκεί όπου θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη. Την υποψηφιότητα των αγώνων διεκδικούν επίσης η Μασσαλία και η  Αλεξάνδρεια.

«Η Πάτρα κάνει ένα μεγάλο βήμα μετά από πολλά χρόνια. Αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 και έχω την τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή διεκδίκησης» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής  ομοσπονδίας πετοσφαίρισης  η Βάσω Καραντάσιου και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η πόλη της Πάτρας αν αναλάβει τους αγώνες.

«Η Πάτρα είναι η δεύτερη πόλη μου, καθώς μένω εδώ για πολλά χρόνια. Είναι μία πόλη που θέλει να προβάλλει το παράκτιο μέτωπο που έχει και γι'αυτό θα επιλέξει 10 από τα 17 αθλήματα που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι αγώνες έχουν να κάνουν κυρίως με το υγρό στοιχείο αλλά και την άμμο. Γι'αυτό τον λόγο την τιμητική του θα έχει και το beach volley. Μάλιστα ο χώρος που έχει επιλεγεί, θα χρησιμεύσει ως προπονητήριο των Εθνικών ομάδων κατά την τέλεση των αγώνων».

 

 


Σχετικά Άρθρα